6 Λόγοι για να κάνεις το Matcha μέρος της ζωή σου 6 Reasons to make Matcha part of your life

10 Apr , 2018

Καθώς το αρχαίο Γιαπωνέζικο τσάι Matcha γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την πλούσια γεύση του και τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό. Εμείς σου δίνουμε 6 λόγους, για να ακολουθήσεις το νέο “trend” στον χώρο του υγιεινού lifestyle.

1. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

  Τα ψηλά επίπεδα που έχει το Matcha σε αντιοξειδωτικά, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά του οφέλη για τον οργανισμό και είναι ο κύριος λόγος που το κατατάσσουν στην κατηγορία των καλύτερων super foods του κόσμο.. Τα αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τους ιστούς στο σώμα μας, έχουναντιφλεγμονώδη δράση, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και πολλά άλλα.

  2. Σε Βοηθάει στο χάσιμο βάρους

  Για όσους προσπαθούν να χάσουν κάποια κιλά, το Matcha μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Ενισχύει τον μεταβολισμό και την οξείδωση του λίπους, που σημαίνει ότι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες από πριν, ενώ παράλληλα μειώνει την όρεξη και την απορρόφηση λίπους. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά αν συνδυάσουμε το Matcha μας με λίγη γυμναστική. Ίσως ο πιο υγιεινός τρόπος να πετύχεις τους στόχους σου, να είσαι δηλαδή αλλά και να δείχνεις υγιής!

  3. Κάνει το δέρμα σου να λάμπει

  Γνωστό και ως το μυστικό των Γιαπωνέζων κατά της γήρανσης, το Matcha έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματός σου και μπορεί να δράσει ως φυσικό αντιηλιακό κατά των επικίνδυνων αχτίνων UV, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται νεανικό και υγιές.

  4. Μειώνει το στρες και βοηθάει στην συγκέντρωση

  Στο Matcha υπάρχει ένα από τα πιο σπουδαία αμινοξέα, την L-Theanine, που βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης στο σώμα μας, της ορμόνης που ευθύνεται για το άγχος. Παράλληλα, συντείνει στο να μπορούμε να διατηρηθούμε σε κατάσταση χαλαρής εγρήγορσης και συγκέντρωσης, λόγω της δραστηριότητας των κυμάτων Α του εγκεφάλου μας.

  5. «Μπουστάρει» την ενέργειά σου, χωρίς να προκαλεί νευρικότητα


  Το Matcha, όπως και όλα τα τσάγια, περιέχει καφεΐνη. Ο συνδυασμός της όμως με το L-Theanine, σημαίνει ότι η καφεΐνη απορροφάτε με διαφορετικό τρόπο από το σώμα μας, έτσι ώστε να απελευθερωθεί πιο αργά η ενέργειά της. Έτσι, νιώθουμε χαλάρωση αλλά και εγρήγορση για μέχρι και 5 ώρες μετά την κατανάλωση, χωρίς να νιώσουμε όμως νευρικότητα ή stress.

  6. Μπορείς να το απολαύσεις όπως σου ταιριάζει


  Εκτός από το τσάι σου, το οποίο μπορείς να απολαύσεις ζεστό ή κρύο, μπορείς να προσθέσεις το Matcha σε σχεδόν τα πάντα, από το πρωινό σου μπολ βρόμης, στο “smoothies” από φρούτα ή στην συνταγή σου για μπισκότα, οι δυνατότητες του είναι αμέτρητες.

  As the centuries-old Japanese tea is making its way across the world, more and more people are realizing that it is both full of flavour and health benefits.
  Here are just six reasons why you should join the global lifestyle trend.

  1. It is packed with antioxidants

  The high levels of antioxidants found in Matcha are probably its primary health benefit and make it one of the best superfoods. They protect the body against tissue damage, have anti-inflammatory properties, strengthen the immune system and do much, much more.

  2. It facilitates weight loss

  For those trying to slim down, Matcha supports weight loss in a number of ways. It boosts metabolism and enhances fat oxidation, meaning you burn more calories and fat, as well as decreases appetite and fat absorption.

  3. It makes your skin glow

  Also known as the Japanese anti-aging secret, Matcha has been shown to improve skin elasticity and acts as a natural sunscreen to protect against damaging UV sunlight, making sure skin looks young, revitalized and healthy.  4. It reduces stress and anxiety

  Matcha is full of L-Theanine, a natural plant-based substance that reduces the stress hormone cortisol. This lowers anxiety levels while increasing concentration, focus and alpha brain waves known for inducing relaxation.

  5. It gives an energy boost without the jitters

  The combination of caffeine and L-Theanine means that Matcha releases energy gradually so that you feel both calm and alert for up to five hours without the jitters and crash associated with coffee.

  6. It is extremely versatile.

  On top of enjoying a cup or bowl of tea, you can put a scoop of power in almost anything, from your breakfast porridge to your mid-morning smoothie, there are endless ways to enjoy Matcha.

    Σχολίασε

    All blog comments are checked prior to publishing